ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΑΛΙΩΝ

Στο ταπητοκαθαριστήριο  χαλιών« ο Φίλιππος », πριν ξεκινήσουμε το πλύσιμο των χαλιών γίνετε ένας προσεκτικός έλεγχος του χαλιού, για να προσδιορίσει το είδος, την ποιότητα και τυχόν περιοχές με δύσκολους λεκέδες, έτσι ώστε να προσδιορίσουμε την μέθοδο καθαρισμού που θα χρησιμοποιηθεί.

 

 

ΤΙΝΑΓΜΑ

Στα πλυντήρια μοκετών μας όλα τα χαλιά περνούν από την διαδικασία του τινάγματος.
Το χαλί εισάγεται σε ειδικό μηχάνημα τινάγματος για να αφαιρεθεί η σκόνη και οι στερεοί ρύποι που έχουν συσσωρευτεί στο βάθος του πέλματος.
Το μηχάνημα τινάγματος με γρήγορες απαλές δονήσεις  με ταυτόχρονη αναρρόφηση εξάγει το χαλί απαλλαγμένο από κάθε βρωμιά.


Μπεκ δίνουν νερό και απορρυπαντικό στο χαλί, ψεκάζουμε το λεκέ τοπικά με το χέρι εάν χρειαστεί.ΠΡΟΠΛΥΣΗ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Εδώ είναι το ποιο δύσκολο κομμάτι στον καθαρισμό χαλιών.

Στο πληντύριο  χαλιών Θεσσαλονίκης« ο Φίλιππος » φροντίζουμε να μένει το χαλί σας για όσο χρόνο χρειαστεί σε νερό και απορρυπαντικά μέχρι να έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα για τον καθαρισμό των χαλιων,μοκετών σας χωρίς να πάθουν την παραμικρή αλλοίωση.

Το πλυντήρια μοκετών, πλυντήρια χαλιών μας,έχουν εξοπλισμό τελευταίου τύπου.
Πολλές απαλές βούρτσες περιστροφικές και κυλινδρικές, κάνουν ελαφρύ μασάζ στο χαλί, σε συνδυασμό με το τρεχούμενο νερό και το ουδέτερο καθαριστικό, σιγά-σιγά βγάζουν όλους τους λεκέδες.
Στην αρχή της πλύσης μαζί με το απορρυπαντικό ψεκάζεται και το απολυμαντικό για την απολύμανση του χαλιού.

 

 

   

 

ΞΕΒΓΑΛΜΑ-ΣΤΗΨΙΜΟ

Σ’ αυτό το στάδιο απομακρύνονται όλα τα απορρυπαντικά χρησιμοποιώντας μεγάλη ποσότητα νερού έτσι ώστε να μην αλλοιωθεί η υφή των χαλιών σας.

Αμέσως μετά, τα ειδικά φυγοκεντρικά μηχανήματα στυψίματος, αποβάλλουν όλο το νερό αποκλείοντας κάθε πιθανότητα να ξεβάψει το χαλί σας.

Κατά αυτόν τον τρόπο τα κρόσια του χαλιού ΔΕΝ φθείρονται.

 

ΣΤΕΓΝΩΜΑ

Τα χαλιά σας στεγνώνουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μακριά από τις επικίνδυνες ακτίνες του ήλιου, για όσο χρόνο ακριβώς χρειάζονται.

Εδώ συνδυάζουμε την κυκλοφορία του αέρα με την θερμότητα και την αφύγρανση των χαλιών σας.

Μ’ αυτόν τον τρόπο διατηρούνται τα χρώματα ζωντανά.

 

Scroll to Top